onsdag 30 maj 2012

Man saknar inte kon fören ......

Det är mycket vanligt förekommande och allmänt accepterat att ifrågasätta en IT-avdelning. Jag tillhör själv de som gjort detsamma vid otaliga gånger :-) MEN nu när jag själv sitter i båten så måste jag reagera - fast "åt andra hållet".

Av gammal hävd är/har IT-avdelningar varit de som satt rippan för vad som är tillåtet och inte tillåtet. Satt rippan för vad som får göras och inte göras, satt rippan för hur det skall vara helt enkelt. Det är väl inte för inte som det finns ett flertal filmsnuttar när man gör narr av oss....

MEN tänk om det nu är så att vår IT-avdelning är en helt annan?
*Tänk om det är så att vi anser att kunden är i centrum
*Tänk om det är så att vi tillåter olika
*Tänk om vi gör väldigt mycket för pengarna
*Tänk om.........

Hur många jobbar ni på er IT-avdelning? 40 personer - Åååååå fan, ni måste vara Sveriges största IT-avdelning, hehehe. Har ni kollat Varberg - dem e 2, hehehe

Men hallå.......... nu pratar vi helt olika organisationer. VArberg har hela sin IT-avdelning outsoursad - kolla istället vad varje dator kostar per år? Jämför på rätt sätt.

Min avdelning består av växelo reception 7 pers, GIS 1 per, Webbmaster 1pers, Utbildare 1 pers, IT-sekreterare 1 pers, IT-upphandlare 1 pers. Resterande (förutom vi som är chefer då förstårs.... 4 st) är de som ser till att allt fungear i din vardag. Å det fungerar SKITBRA :-))))

Fick ett samtal från två rektorer som bytt kommun - Å de sa just det - Man saknar inte kon förren den är ute ur båset.... Några fler borde kankse byta kommun för att se vad man får för pengen?

Vi är SUPERDUKTIGA o SUPEREFFEKTIVA SÅ DET SÅ!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar